У столиці 27 вересня в рамках Європейського дня мов пройде Всеукраїнський конкурс міні-фільмів "Слова", на якому буде представлене кіно, зняте на мобільні телефони або на фотокамеру.

Організовуватимуть його Британська рада, Гете-інститут, Польський інститут, Посольство Королівства Іспанія в Україні, Французький інститут в Україні та Чеський центр.

Про це повідомили на офіційному сайті конкурсу.

Щоб взяти участь – необхідно створити свій фільм за допомогою мобільного та надіслати організаторам. Хронометраж картини від 30 секунд до 10 хвилин. Можна навіть змонтувати своє кіно, додавши звукові доріжки або ще щось за бажанням автора.

Головною умовою є використати у будь-який спосіб не менше трьох з запропонованих українських слів іноземного походження: бізнес, бадмінтон, бакенбард, гітара, кастаньєти, маскарад, повидло, робот, часопис, шинка, шлюб та рандеву.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Переможець конкурсу отримає сертифікат на подорож для двох до європейської країни. Оцінювати конкурсантів будуть спеціальне журі та глядачі.

Організатори також приготували заохочувальні призи для інших учасників конкурсу, чиї картини найбільш сподобаються суддям.

Читайте також: До Києва звезуть ікони Божої Матері з різних областей

Фільми можна відсилати до 10 вересня 2015 року. Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися на сайті.

Захід відбудеться у приміщенні Британської ради в Україні та Ґете-Інституту в Україні, а також у дворі НаУКМА. Вхід безкоштовний.