Сенсацією в середовищі європейських виробників зброї стало злиття німецької компанії KMW (Krauss-Maffei Wegmann) і французької Nexter. Очікується, що новий концерн підвищить конкурентоздатність продукції обох фірм на міжнародному ринку. Половина акцій концерну має належати французькій державі.

Про це повідомляє польський новинний портал ONET.PL із посиланням на німецькі джерела.

"Це найбільш вражаючий за останні роки контракт", - пише польське видання.

За інформацією, котру воно наводить, в результаті злиття німецької приватної компанії KMW, яка належить родині Боде, і французької державної Nexter утворився промисловий гігант.

Читайте також: "Укроборонпром" увійшов до сотні найбільших оборонних компаній світу

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До цього обидві компанії були конкурентами на ринку озброєнь, особливо важких. Переговори між ними тривали близько року й завершилися успіхом. Очікують, що додаткові деталі угоди будуть оголошені на прес-конференції 29 липня, яку скликає в Парижі Міністерство оборони Франції.

Робоча назва нового концерну, котрий буде холдинговою компранією – NEWCO. Нинішні власники обох фірм-учасників триматимуть по 50% акції нового утворення, повідомляє ONET.PL.

За попередніми оцінками, щорічні спільні обороти концерну, на виробництвах якого задіяно разом близько 6 тисяч працівників, сягатимуть 2 млрд євро. Обидві компанії сподіваються, що поєднання сил збільшить їхню міжнародну конкурентоспроможність, тим більше, що нині в Німеччині і Франції спостерігається зниження військових витрат.

Тепер, коли підписи голів фірм під угодою поставлені, своє рішення щодо неї мають винести антимонопольні органи обох країн. Поза тим, Франція має намір приватизувати державну компанію Nexter. Однак французька держава буде володіти половиною нової компанії NEWCO.

Читайте також: Українську авіацію ремонтуватимуть за стандартами НАТО

При цьому, додає видання, новий концерн матиме дотримуватися як французького, так і німецького законодавства у сфері виробництва і поставок озброєння.

Німецька компанія KMW – провідний у Європі виробник важких бойових машин. Її найвідоміша продукція – танк Leopard 2, основний танк німецького бундесверу.

Французька державна компанія Nexter виробляє танки Leclerc, стрілкову зброї, протитанкові ракетні комплекси.