Wintershall , дочірня компанія німецького концерну BASF, планує долучитися до розбудови газопроводу "Північний потік" в обхід України разом з російським "Газпромом".

Про це повідомляє агентство Reuters.

Відповідний документ, у якому зафіксовані ці наміри, компанія підписала 31 липня з російським газовим монополістом.

Планується, що дві додаткові гілки газопроводу через Балтійське море транспортуватимуть близько 55 мільярдів кубічних метрів російського газу у Німеччину в обхід України.

BASF, за інформацією інформагентства, четвертий західний концерн, який долучився до цього проекту.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До цього у ньому були задіяні E.ON, Shell та австрійська компанія OMV. Член правління компанії BASF Ганс-Ульріх Енґель називає плани будівництва "важливим інфраструктурним проектом".

Читайте також: "Газпром" продасть свої активи за кордоном

Німецький хімічний концерн вже понад 20 років працює над спільними проектами з російським "Газпромом".

Нагадаємо, в грудні минулого року припинили виконання угоди між "Газпромом" та BASF. В ній йшлося про передачу росіянам частини бізнесу газової "дочки" німецького хімічного гіганта Wintershall, а також половини акцій у газовидобувній компанії Noordzee. В обмін на це BASF мав отримати на право спільної розробки газових родовищ у Західному Сибіру.

Цю угоду так і не підписали. Речник компанії Wintershall Штефан Лойніґ зазначив, що причиною цього стала "важка політична ситуація" на тлі анексії Росією Криму та війни на Донбасі.