Одеських чиновників, які претендують на роботу в новому державному органі, перевірять на поліграфі

Про це повідомив радник голови Одеської області Саша Боровик, передає "ТрасаЕ-95".

"Ми посадимо старих працівників на поліграф і візьмемо найчесніших", - зазначив він.

Радник повідомив, що на сьогоднішній день в ОДА працює близько 800 осіб. Із них, за його словами, відберуть певну кількість співробітників, які можуть претендувати на роботу в новій структурі.

Для них проведуть тестування на інтелігентність та кмітливість.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Боровик вважає, що в результаті цього відсіються 90%. Ті хто залишаться пройдуть перевірку на поліграфі. Він зазначив, що їм поставлять лише одне запитання: "Ви колись брали хабарі?".

"Якщо поліграф покаже, що брали, - давайте потиснемо один одному руки, і ніколи більше ми вас в адміністрації бачити не будемо. Є питання: наскільки це ідеальний метод, але іншого в нас немає", - наголосив радник.

Читайте також: Тука влаштує перевірку нових кадрів на детекторі брехні

Ці засоби, за його словами, використовуються для того, щоб ні в кого не було сумнівів, що адміністрація стала чистою.

Боровик нагадав, що за аналогічної перевірки на поліграфі в Міністерстві оборони відсіялися 92% співробітників.

Нагадаємо, глава Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука пообіцяв, що проведе "волонтерський аудит" у всіх департаментах відомства. Всіх нових керівників він перевірятиме з допомогою детектора брехні.