Схоже, депутати серйозно взялися за горе-батьків, котрі ігнорують виплату аліментів, і вирішили зробити так, аби ті самі були зацікавлені поменше порушувати закон.

Саме тому парламентарі ініціюють внесення змін до законодавства, яке посилить відповідальність боржників по сплаті аліментів. Про це в ефірі ObozTV повідомила адвокат Наталія Горбаль.

За її словами, на даний момент виконавці в силу існуючих норм законодавства позбавлені дієвих способів захисту прав дітей на їх належне утримання.

"Виходячи з цього, Мін'юст і Верховна Рада ініціювали внесення змін до законодавства, пов'язаних з цим процесом. І вони підсилюють відповідальність неплатників аліментів", - пояснила вона і додала, що ці кроки спрямовані на відстоювання прав дітей у судах.

Горбаль наголосила, що зараз, відповідно до закону, виконавець має право ініціювати це перед судом, і суд вирішує обмежувати чи боржника у праві виїзду за кордон чи ні. Але це тільки за умови, якщо боржник ухиляється від оплати аліментів.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"І це є каменем спотикання в суді, бо необхідно довести, що боржник ухиляється", - наголосила адвокат.

Дивіться: Влада зробить життя неплатників аліментів складнішим

Аби полегшити виконавцям роботу в цьому напрямку, в законі слово "ухиляється" хочуть замінити на "не виконує рішення суду".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у неплатників аліментів можуть почати забирати водійське посвідчення.