Віолетта Македон із Закарпаття, яку визнали вчителем року в Україні, різко відповіла критикам на новину про її від’їзд та працю у Британії.

Після того, як у ЗМІ ця новина викликала ажіотаж, Македон вирішила пояснити про своє рішення та присвятила цьому пост на сторінці в Facebook.



Жінка дійсно підтвердила, що за межами України більше можливостей для розвитку та досвіду в роботі. Однак, стосовно того, що розповіді про нестерпні умови праці в нашій країні – це вигадки.

"Умови праці в школі сприяли моєму становленню як вчителя, так і особистості! Перспективи розвитку, як бачите, теж є. Я - живий приклад. У певних виданнях є цілі абзаци, які вигадані. Абсолютно і категорично спростовую слова про нестерпні умови праці, життя і перспективу розвитку !!! Досить вигадувати!", - написала знаменита вчителька.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також Македон наголосила раніш, що має намір повернутися до України та продовжувати педагогічну діяльність. Крім того, з далекої країни вона привезе ще більший багаж знань та досвіду.

"Я хочу повернутися Учителем року з ще більшим досвідом, а не зрадницею. Хочу викладати українським дітям курс краєзнавства - вчити з власного досвіду і з британським вимовою. Що може бути краще?", - додала вона.

Наразі така прискіплива увага до її персони з боку українців здивувала Віолетту. Вона здивована, що ця історія набула такого резонансу, адже багато наших співвітчизників виїздять за кордон на заробітки, і нічого в цьому дивного немає.


"Знайшли собі цапа-відбувайла. За те, що завжди робила все можливе, щоб зміцнити знання майбутніх громадян України і полегшити їхню адаптацію в європейському співтоваристві?", - додала вона.

Те, що рішення поїхати було спонтанним, підтвердили і в школі Берегового, де вона працювала до серпня цього року.



Також за педагога вступився і директор Українського Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, який вважає, що це особиста справа вчительки, а в усьому винна система, "тоталітарний стиль управління".

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", вчителька із Закарпаття Віолетта Македон в 2016 році стала переможцем в номінації педагог року.