У Харкові учні 38 та 78 загальноосвітніх шкіл масово отруїлися. У період з 4 по 7 лютого діти потрапили в інфекційне відділення лікарні з діагнозом гастроентерит та діарея.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Госпотребслужби Харківської області. "Одному з них встановлено заключний діагноз ротавірусний ентерит, іншим - бактеріальна кишкова інфекція", - йдеться в повідомленні.



Фахівці служби провели епідеміологічне розслідування в школах і винесли припис про усунення порушень. Не дивно, що в шкільних їдальнях знайшли порушення стосовно якості та правил зберігання продуктів. Зараз всіх хворих виписали з лікарні. Нових випадків захворювання не було.

Керівництво шкіл, а саме директор і завідувач виробництвом їдальні школи, заплатять штрафи.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як шестеро українців відправилися до лікарні після відвідин однієї піцерії.