Ізраїльська компанія Cellebrite заявила, що зуміла зламати останню операційну систему Apple iOS 11 і флагманський смартфон компанії iPhone X, випущені у вересні 2017 року.

На сайті компанії-розробника програмного забезпечення повідомляється, що сервіси Cellebrite здатні розблокувати і отримати інформацію з будь-якої моделі iPhone і iPad, що працює на операційних системах від iOS 5 до iOS 11.

За даними Forbes, ще в листопаді 2017 року ізраїльські програмісти на замовлення міністерства внутрішньої безпеки США успішно розкрили iPhone X підозрюваного в контрабанді зброї Абдулмаджида Саїді. Яку саме інформацію вдалося отримати з його телефону, невідомо, але в липні 2018 року Саїді постане перед судом.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Cellebrite має контракти з багатьма американськими федеральними відомствами, включаючи імміграційної і митної поліції, ЦРУ і ФБР. Зокрема, спецслужби зверталися до її послуг після відмови Apple зламати айфон терориста з Сан-Бернандіно.

Зараз, за даними Forbes, ізраїльська компанія активно рекламує свої технології правоохоронним органам інших країн. Великий підрядник уряду США стверджує, що знайшов спосіб зламати практично будь iPhone на ринку, і це виглядає, як величезний прорив для правоохоронних органів і можлива велика проблема конфіденційності для користувачів Apple.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що в новій доповіді від аналітичної компанії KGI Securities повідомляється, що Apple оновить свої бездротові AirPods і працює над створенням високоякісних навушників під власним брендом . Перша модель бренду може з'явитися вже в цьому році.