В четвер, 8 березня, Служба безпеки України затримала лідера українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, який спробував провезти через кордон приховану партію зброї.

Про це повідомила відомий волонтер Гайде Різаєва з посиланням на свої джерела в Службі безпеки України.

За її інформацією, затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду через лінію розмежування "Майорське" на дорозі між окупованою Горлівкою та підконтрольним Україні містом Бахмут "при спробі перетину лінії розмежування з забороненим "товаром".

"Багатьом відомий в своїй дивовижної здатності привласнювати собі звання "генерала-обмінника", "героя-визволителя" Рубан Володя (він же Гарбузюк) "залетів" під можливість поповнити "обмінний фонд України" ... він був затриманий нещодавно в Майорську нашими спецслужбами. ... На совісті даного "не знаю як його назвати" сотні зданих в полон за «красивою і продуманою ФСБ" схемою наших хлопців ... сотні покалічених доль і смертей, смерть мого батька і моєї дитини, якому від побиття в полоні так і не дали з'явитися на світ", - написала на своїй сторінці в Facebook волонтер.

Ай да Рубан!)) Ай да "генерал"!) Многим известный в своей изумительной способности присваивать себе звания "...

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще
Posted by Гайдэ Ризаева on Thursday, 8 March 2018

Про затримання переговорника повідомив також у Facebook заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"На КПВВ затримано Рубана. Під виглядом переселенця, цей "генерал" намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях", - написав Тука.

Згідно інформаціїї ЗМІ, Рубан наразі перебуває в СІЗО Маріуполя.

В мережі також з'явилось фото та відео з місця затримання.

Нагадаємо, що видання "Четверта влада" оприлюднило невідомі раніше відомості про голову Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Судячи з документів з архівів Міністерства оборони, раніше Рубан носив прізвище Гарбузюк, і хоча він називає себе генералом або генерал-полковником, у його послужному списку вказані тільки звання лейтенант і старший лейтенант. З паперів незрозуміло, коли і за яких обставин він отримав генеральське звання.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24 лютого 2017 року керівник центру зі звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан і народний депутат України Надія Савченко відвідали окупований Донецьк. Служба безпеки України тоді опитала Рубана й скасувала йому дозвіл на перетин лінії зіткнення.