У мережі з'явилося відео-відповідь на серію сюжетів телеканалу ТСН про те, що веганство - це "небезпечно для здоров'я і соціалізації у суспільстві". Це відео виклала на своїй сторінці група у Facebook Soy Goulash.

У випуску журналісти ТСН говорили про те, що дитина, батьки якої - вегани "знаходиться у небезпеці". Журналісти натякали, що "у неї не буде ні здоров'я, ні друзів, ні нормального місця у суспільстві".

У сюжеті говорилося про те, що переважна більшість веганів в Україні перестала їсти м'ясо не через якісь свої переконання. За їх словами, на вибір повпливав "пропагандистський фільм" про користь веганства, який вийшов у 2017 році. Журналісти не звернули увагу на те, що герої сюжету стали веганами аж у далекому 2012 році.

Українці незадоволені тим, що один із найпопулярніших каналів України називає веганів людьми з потенціальними проблемами і ледь не психічно хворими.

"Журналісти теж люди, і їм теж хочеться їсти. Інколи настільки хочеться, що вони чхають на свої прямі обов'язки - висвітлювати події і не хочуть чекати інфу чи просто її гуглити. До вашої уваги, розбір сюжетів ТСН про веганство", - сказано у описі до відео.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як раніше передавав портал "Знай.ua", кількість українців, які відмовилися від м'яса - в основному успішних молодих людей, досягло 2 мільйонів і продовжує зростати.

Згідно онлайн-гіду для вегетаріанців Happy Cow, де позначені всі вегетаріанські кафе і ресторани світу, в Україні зараз більше 40 закладів такої спрямованості. Велика частина з них (20) відкриті в Києві, 6 у Львові, по 4 - в Одесі і Харкові, 3 - в Дніпрі.

Ольга Насонова, президент Асоціації ресторанів України, підтверджує тенденцію цифрами: тільки в столиці за останні три роки число установ для вегетаріанців зросло втричі. При цьому вегетаріанські страви не просто широко представлені в меню звичайних ресторанів, а часто мають особливу позначку або зібрані в окремий розділ.

Пропозиція з'явилося у відповідь на попит. Згідно з даними зоозахисної організації Відкриті клітини, на замовлення якої в 2017 році провів дослідження КМІС, в Україні загальна кількість вегетаріанців досягло 2 млн - 5% населення країни. І це не межа, адже в деяких країнах Західної Європи сьогодні кожен десятий - вегетаріанець.

Нагадаємо, YouTube-каналі Tasty показав рецепт веганскої бургера, спробувавши який ніхто не вірив, що в ньому немає м'яса.

Є в цій страві дуже екзотичний інгредієнт - джекфрут. Його дуже складно знайти в Україні, проте можна замінити чимось іншим схожим. Інші складові без проблем можна купити у вітчизняних супермаркетах.
Після смаження і запікання овочів, соусів і спецій виходить суміш, яка нагадує м'ясну. Творець цього шедевра пригостила блюдом друзів. Вони не вірили, що бургер повністю веганські.