Синоптики прогнозують на 15 квітня в Україні тепло з малою ймовірністю дощів для Києва. Про це написала синоптик Наталка Діденко в Facebook.

За її словами, вночі в деяких областях слід очікувати заморозки.

"Завтра вдень +20 +26 градусів на Правобережжі, +12 +19 градусів на Лівобережжі. Найближчої ночі заморозки на Сумщині, Харківщині, Луганщині. Без опадів", - йдеться в повідомленні.

Проте вона також додала, що у Київській області 15 квітня з'явиться невелика ймовірність дощу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Але вона є... Все ж якийсь целофан на голову киньте в сумку. У Києві 15 квітня буде вночі +8, вдень +20 +22 градуси... Нехай неділя скрізь буде спокійною і теплою", - сказала синоптик.

Нагадаємо, тепло в Україну все ж прийшло. І хоча на вихідних ще не так тепло, як дехто очікував, проте вже з наступного тижня стовпчики термометрів активно поповзуть вгору.

За словами працівниць метеорологічного центру, тим, хто чекав +20 на вихідних, не варто засмучуватися, якщо термометри показують максимум +10. Вся справа в циклон, який приніс дощі. Втім, у центральних і південних областях все ж буде дуже тепло.

У більшості областей також буде дуже тепло, протягом дня — +10...+16 градусів. Прохолодніше буде у західних областях – до +8...+11 градусів тепла і сильні дощі, можливі грози.

Крім того, недовго довелося радіти практично літньому теплу, українців знову чекає похолодання й опади. Синоптики прогнозують незначне зниження температури. Однак у деяких областях знову доведеться потерпіти дощі та колючий вітер.

Метеоцентр попереджає, що в Рівненській, Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях грози, місцями пориви вітру 15-20 м/с. Тому просять українців бути уважними та обережними на дорогах.

Після Світлого Воскресіння Христового розпочалася Світла седмиця, яка триватиме в цьому році до свята Червоної гірки – 15 квітня. У Великодній тиждень у наших пращурів існувало безліч звичаїв. 12 квітня всі православні християни відзначають Світлий четвер Світлої седмиці. За традицією у Великодній тиждень спостерігали за погодою, щоб знати, чого чекати улітку.

Дивіться сюжет про стихію

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", погода змінила плани і знову здивувала українців.