В українському Міністерстві охорони здоров'я розповіли, які меддовідки потрібно оформити, щоб влаштувати дитину в школу або дитячий садок.

У прес-службі відомства розповіли, що за новими правилами ніяких довідок особливої ​​форми готувати не треба. Щоб малюк пішов у садочок, досить довідки від педіатра або сімейного лікаря, у якого він спостерігається. Для школярів - довідка від лікаря, що дитина пройшла профілактичний огляд (форма № 086-1 / о).

Документи для дитсадка



Довідка в дитсадок повинна підтверджувати, що дитина здорова. Її виписує педіатр або сімейний лікар закладу охорони здоров'я, в якому спостерігається дитина.

У довідці лікар повинен вказати:

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще
  • Прізвище, ім'я, по батькові дитини;
  • Дату народження;
  • Місце проживання;
  • Інформацію про стан здоров'я дитини і можливість відвідування закладу дошкільної освіти.

Також в довідці має бути зазначено хронічне захворювання, але якщо на це дадуть згоду батьки або опікун. Також лікар відзначає застереження щодо фізичних навантажень та інші рекомендації медичного характеру, якщо такі є.

Довідка для відвідування школи



Перед вступом до школи дитині необхідно пройти профогляд (у педіатра, невропатолога, офтальмолога, хірурга, отоларинголога). Після його проходження видається Форма № 0 086-1 / о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду".

Знову ж, наявність захворювань у довідці зазначається за згодою батьків або опікунів.

Що з довідкою про щеплення?



Всі дані про проведення вакцинації або ревакцинації, а також туберкулінові проби медики фіксують в "Карту профілактичних щеплень" (форма № 063 / о). Цю форму ведуть в амбулаторно-поліклінічних, виховних і навчальних закладах. Довідка дозволяє медпрацівникам шкіл та садочків бути в курсі, які щеплення дитина зробила або не зробила.

Інших довідок, крім зазначених вище, установи дошкільної і шкільної освіти вимагати не мають права.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як оформити допомогу по догляду за дитиною за все за 20 хвилин.