Журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI назвало переможців Національного конкурсу Одеського кінофестивалю - 2018 (ОМКФ).

Про це йдеться на сторінці заходу в Facebook.

Так, найкращою повнометражною картиною стала "Дельта" Олександра Течинського. Кращим короткометражним фільмом став "Магнітна буря" Ігора Ганського.

"Переможці отримали дипломи від членів журі FIPRESCI - Сергія Васильєва-молодшого, Роберта Гортона, Саньіна Пейковича", - сказано в повідомленні.

"Дельта" Олександра Течинського є документальним фільмом. У ньому показано жителів села Вилкове Одеської області та їхній побут.

Разом з тим варто відзначити, що український режисер Олег Сенцов, що знаходиться в російській колонії, продовжує перебувати на батьківщині завдяки своїм ідеям.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На Одеському кінофестивалі друзі представили ідею фільму, яку той задумав ще до того, як потрапив за ґрати. Зараз він продовжує працювати, розвиваючи проект за допомогою листів і небайдужих близьких людей.

Чотири роки тому точно так же на рівні ідеї презентували картину Марисі Нікітюк "Коли падають дерева", а вже в цьому році він змагається на Одеському кінофестивалі. На пітчингу кінокартини представляються для того аби знайти спонсорів: тут збираються продюсери і потенційні меценати, а режисери в свою чергу діляться ідеями нових картин.

Нікітюк порівнює цей процес з тендером, оскільки в Україні така практика - явище нове, на відміну від Голлівуду: тут до цього звикли, та й правила в рази жорсткіші.

Наприклад, в Одесі режисери боряться за приз у 60 тисяч гривень. Для фільму це сміховинно мало. Для порівняння: фільм Марисі коштував 20 мільйонів гривень. Тут більше розраховують на можливість особисто домовитися з потенційними інвесторами.

Подруга Олега Сенцова Анна Паленчук представляє проект фільму, роботу над яким Сенцов не збирається припиняти і через листи коригує й покращує ідею.

"Стан його невтішний, йому важко ходити, але я як режисер, постійно йому говорю, що він повинен продовжувати. Хочеться, аби про нього думали, як не про політв'язня, а як про талановитого режисера", - заявила продюсер Анна Паленчук.

Олег наполягав, щоб саме цю п'єсу побачили глядачі, тому що вона про боротьбу з системою. Написав її задовго до ув'язнення. Сам фільм планують презентувати вже в наступному році.

В Одесі стартує міжнародний кінофестиваль

Нагадаємо, Ада Роговцева розповіла про жахливі муки Сенцова.

Як повідомляв "Знай.ua" міжнародний кінофестиваль урочисто стартував в Одесі.

Також "Знай.ua" повідомляв, про найдивніших гостей та їх образи на Одеському кінофестивалі.