Що не кажи, а саме євреї відомі своєю заощадливістю та бережливим ставленням до грошей. Багатьом націям варто повчитися у цього народу та перейняти певні риси. Тож ми вирішили не відкладати справу у далеку шухляду, та розібратися — як зекономити під час наступної подорожі до Ізраїлю.

Переліт

Перший пункт на якому треба і варто зекономити — переліт. Прямі рейси з Київа у Тель-Авів виконує перевізники МАУ та El AL. Вартість квитків в залежності від сезону — від 213 EUR. Але вона може бути ще нижчою. І ми знаємо, як зекономити.

По-перше, можна слідкувати за акційними пропозиціями від МАУ, які перевізник пропонує пасажирам. Достатньо лише підписатися на розсилку новин на TripMyDream і ви завжди будете в курсі останніх подій, знижок та спеціальних пропозицій.

По-друге, придбати квиток завчасно до подорожі, краще за три-чотири місяці до вильоту. В такому разі при ранньому бронюванні ви економите від 60 EUR до 100 EUR.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

По-третє, обрати маршрут з пересадками. Проте цей варіант не досить зручний, адже економія мінімальна, а часу витрачається в рази більше. Так рейси пересадками обійдуться туристам у суму від 190 EUR.

Четвертий вихід — обрати пунктом вильоту не Київ, а наприклад, Харків чи Одесу. Адже ці квити будуть також трішки дешевші, ніж у варіанті, коли ви відправляєтеся зі столиці. Наприклад, переліт Одеса-Тель-Авів будк коштувати 200 EUR.

Житло

Вартість оренди готельного номеру чи квартири напряму залежить від сезону вашої поїздки. Проте тут працює таке ж правило, як і з авіаквитками — чим раніше бронюєте, тим дешевше ціна та більше вільних варіантів.

Щодо різниці у вартості між орендою окремого житла та номеру в готелі, то вона незначна. Квартира з видом на пляж обійдеться в суму від 120 EUR за добу. За таку ж ціну можна зняти номер у готелі. Проте якщо гарно пошукати на нашому сервісі, то є вірогідність знайти окреме житло і за суму від 70 EUR за добу.

Додатковий плюс у орендованому житлі — там буде кухня, де ви зможете самотужки готувати собі сніданки, обіди та вечері і таким чином зекономити левову частку бюджету на харчуванні.

Час для поїздки

Якщо ви ще не визначилися з датою своєї подорожі, то краще не плануйте свою відпустку на літо. В цей час тут надто спекотно, ціни зависокі. Краще приїхати на відпочинок трішечки пізніше, коли високий сезон закінчується.

Маршрут для поїздки та знайомства з країною

За потребою прогулянок по місту, використовуйте карту Israel Topo. Вона покаже вам короткі та зручні маршрути, тому ви зможете заощадити гроші на громадському транспорті чи таксі. Також не варто відвідувати групові екскурсії. Зазвичай вони коштують дорого. Краще скооперуйтеся з кимось із туристів, і за ці ж гроші візьміть таксі на вашу компанію. Додатковий плюс такого знайомства з країною — ви самі обираєте точний маршрут, тривалість зупинок та корегуєте подальшу подорож.

Покупки

Остерігайтеся туристичних місць та за можливістю нічого там не купуйте. Адже усім відоме правило — що у популярних серед туристів місцях, ціни в два чи три рази дорожче. Ви зможете купити такі ж сувеніри та продукти харчування у будь-якому магазинчику серед міста.