На засіданні уряду було прийнято рішення щодо переміщення товарів в зоні АТО.

При цьому було прийнято пропозицію Служби безпеки України. Вказується, що нові правила дозволяють перевозити через лінію розмежування: харчові товари, ліки, гуманітарну допомогу. Крім того, товари, необхідні для функціонування підприємств металургії, вугледобувної та енергетичної галузей. При цьому глава профільного міністерства Вадим Черниш зауважив, що мова йде не про торгівлю, а переміщення товарів, передає прес-служба Кабміну.

"Ми говоримо про той критично важливий набір товарів, який необхідний для того, щоб забезпечити виробництво тепла і світла для громадян, а також, щоб наші металурги працювали на економіку", - сказав прем'єр Гройсман.

Товари будуть переміщати через спеціальні пункти. "А через місяць можна провести аналіз прийнятого рішення", - зазначив прем'єр.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Аваков запропонував два варіанти для вирішення конфлікту. Відповідно до першого, Кабінет міністрів повинен прийняти постанову, яка врегулює порядок товарообміну. Він наполіг на повну заборону. Як виняток, міністр запропонував дозволити товари "критичного імпорту".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще