У російському Петропавловську-Камчатському росіяни зустріли вороже біженців, прибулих із Луганщини. Вони образливо називали їх "хохлушками" та побили 14-річну дівчинку "просто так".

Про це пише Кам24.

"Луганчанка Олеся Мустафа розповіла, що її діти на Камчатці зіткнулися з неприязним ставленням з боку місцевих жителів. 14-річна Іра та 11-річна Поліна приїхали на півострів до бабусі, після початку бойових дій на Донбасі", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Біженці облаштували житло в шикарному будинку ромського барона (фото)

Дорослі мешканці Камчатки крили дітей матом, виганяли та ображали їхню маму.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Потім вони назвали нас із сестрою "хохлушками" і сказали, що нам треба дати в руки зброю", - жаліється одна із сестер Іра.

Конфлікт посилився наступного дня, коли дівчатка каталися на гойдалках на майданчику неподалік від будинку. Туди прийшов 5-річний син однієї з жінок, який напередодні вже сварився із луганчанами.

"Хлопчик з матами почав нас питати, навіщо ми сюди "приперлися". Потім один з хлопців, що гуляли з нами, кинув у нього палицю, після чого малий втік", - розповіли дівчата.

Через деякий час прийшла його мати. Вона схопила 14-річну дівчину за волосся, нахилила назад і вдарила кулаком. Потім сусідка пообіцяла розбити їй обличчя і навіть вбити, якщо та "хоч слово скаже" її синові. Також додала, що вона - "хохлушка, і їй тут не місце".

У цей же день родичі дівчат подзвонили в поліцію та написали заяву дільничному. У лікарні повідомили, що у дитини сильне забиття, і направили перевірити серце.

У поліції підтвердили, що з дитячої поліклініки №2 надійшла інформація про те, що приходила мати з дівчинкою, яку жінка вдарила в низ живота на дитячому майданчику.

В даний момент за фактом події проводять перевірку.