Deutsche Bank AG, найбільший комерційний банк Німеччини, фактично згортає бізнес в Росії. Банківська група має намір скоротити до 90% бізнесу в країні, залишивши тільки міжнародні банківські послуги.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на два джерела, обізнаних із ситуацією.

Також Deutsche Bank має намір скоротити майже чверть персоналу, або 23 тисяч співробітників.

Скорочення торкнуться в основному технічного підрозділу, співробітників поштового банку, а також співробітників бек-офісу (підтримка, обробка транзакцій, даних рахунків та ін.). У результаті скорочень в банку залишаться працювати близько 75 тисяч людей.

Звільнення проходять в рамках масштабної реструктуризації бізнесу фінансової групи. Основні потужності банку будуть зосереджені в Лондоні, Нью-Йорку та Франкфурті, відзначає джерело.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Агентство також зазначає, що масові скорочення будуть і в інших європейських банках, включаючи італійську банківську групу UniCredit, однак конкретної інформації поки не наводиться.

Читайте також: Deutsche Bank загрожує $4 млрд. штрафу за відмивання грошей в Росії

Відхід з Росії проходить в рамках масштабної реструктуризації бізнесу по всьому світу. Першим етапом вибрано Росію, оскільки російський підрозділ дискредитований корупційним скандалом, в рамках якого співробітники банку намагалися вивести кошти за кордон. Розслідуванням цього інциденту, зокрема, займається ФБР США.

Ще одна причина, через яку банк фактично йде з Росії, стали західні санкції, в результаті яких обсяг операцій банку різко обвалився.