Росія фінансує сепаратистські рухи, які існують в Одесі. Зокрема так звану Бессарабську групу.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністраці Міхеїл Саакашвілі в інтерв'ю німецькому виданню Handelsblatt.

Він вважає, що Кремль вирішив через партії і політичні сили тиснути зсередини на Україну.

"В Одесі є Бессарабська група — це люди, які намагаються грати на ідеї сепаратизму Південно-Західної України", - зазначив Саакашвілі.

Проект, за його словами, оплачується і управляється з Москви.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того, Росія постійно організовує різноманітні протести, які спрямовані проти української влади.

Читайте також: Ми повинні довести, що ми не такі, як всі - Саакашвілі

"Відколи я перебуваю на цій посаді, майже кожен день проти мене проводяться демонстрації. Місцеві жителі, щоправда, до акцій протесту не приєднуються. Ці групи, як правило, не більше 50-70 осіб, стоять відокремлено", - розповів очільник Одеської облдержадміністрації.

Він додав, що російська пропаганда вже не діє, а ще 12-18 місяців тому ситуація була зовсім іншою.

Настрої у суспільстві, за його словами, змінилися і більшість жителів Одеської області прагне до змін. Саакашвілі також додав, що наразі не збирається покидати посаду керівника Одеської ОДА.