Управління Держархбудінспекції в Миколаївській області оштрафувало компанію ТОВ "АТБ-Торгстрой", її директора і виконавця проектних робіт на загальну суму 258,2 тис. грн за кілька порушень під час реконструкції нежитлових приміщень під магазин продовольчих та непродовольчих товарів в м. Миколаїв по проспекту Жовтневому, 342/5.

Під час перевірки магазину працівники Інспекції встановили, що магазин експлуатувався без проходження процедури прийняття його в експлуатацію. Крім цього, проектант ПП "Схід-партнер" розробив проектну документацію з порушенням норм законодавства. Зокрема, він не врахував технічні умови головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області пожежної та техногенної безпеки та містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

Читайте також: Рух на всіх дорогах в Україні розблоковано

Всі дані про порушення дають підстави вважати об'єкт самочинним будівництвом. Управління ДАБІ в Миколаївській області надало указання щодо усунення порушень. Також воно оштрафувало ТОВ "АТБ-Торгстрой" та його директора на 124 і 10,2 тис. грн відповідно. Крім того, проектант ПП "Схід-партнер" також оштрафований на 124 тис. грн.

Реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт на вищевказаному об'єкті будівництва скасовано.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще