Вартість квартир у столиці України продовжує знижуватися. За три роки квадратний метра житла в Києві подешевшав з діапазону 2-3 тисячі доларів в діапазон 500-1200 дол.

Про це повідомив член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. Таким чином ринок житла відреагував на кризу. Брокери, за його словами, вже ведуть статистику цін не за квадратний метр, а середню вартість за одно-, дво-, трикімнатні квартири. Він додав, що будівельники ж, навпаки, радують ціною на нові квартири. Вартість квадратного метра становить близько 10 тисяч гривень, причому вони навіть і не згадують про валюту.

Читайте також: Експерт розповів, чому програма доступного житла зараз не працюватиме

Експерт пояснив, що населення країни бідніє, і це стає причиною падіння цін. Реальні доходи українців, згідно зі статистикою, продовжать знижуватися і далі. Шапран заявив, що слабкий рівень соціального захисту бюджетників стане справжньою бомбою в цьому році, яку заклали і під темпи інфляції, і під девальвацію.

Експерт нагадав, що в минулому році так і не вдалося домогтися запланованої стабілізації. Тому громадяни, за його словами, будуть ще тривалий час спостерігати за подальшим падінням цін на квартири.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще