Відомого пастора і главу "Посольства Божого" Сандея Аделаджу звинуватили в подружній зраді з прихожанками. Зазначається, що мова може йти про сотні дівчат. Публічне покаяння духовного наставника екс-мера Києва Леоніда Черновецького може відбутися 31 березня під час першого засідання щорічної конференції релігійної організації.

Про це повідомляє "КиевВласть". Зазначається, що апостол Тофф з США, який курирує "Посольство Боже" вже нібито відсторонив Аделаджу від служіння і позбавив його духовного сану. Активну участь в цій справі брали представники російських п'ятидесятників.

Аделаджа 23 березня 2016 року під час закритих зборів пасторів і старійшин української церкви "Посольство Боже" зізнався, що тривалий час жив в гріху розпусти і покаявся перед присутніми.

Поки представники церкви не підтвердили і не спростували інформацію про це. Офіційне звернення до апостола Тоффу направив глава російських п'ятидесятників Сергій Ряховский. У ньому йдеться про те, що Аделаджа заплямував себе в побудові фінансових пірамід і обмані людей. Його вчинки привели до того, що парафіяни розчарувалися у вірі в Бога і Церкві. Також в листі наголошується, що "недавно стало відомо і про безліч випадків перелюбу в його житті".

Читайте також: Священик побив "Свідка Єгови"

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше на деяких релігійних ресурсах з'явилася заява єпископів християнських євангельських церков України з приводу діяльності пастора. У ньому наголошується, що парафіяни "Посольства Божого" звертаються про захист і допомогу. Вони скаржаться на те, що Аделаджа різними методами і словами, а також користуючись своїм становищем, примушував їх вступати з ним в статеві контакти.

Ряховский вважає, що Сандею допоможуть відновитися після гріха, але він вже не зможе бути духовним наставником. Також він побоюється, що у пастора може не вистачити мужності визнати свої гріхи.