Мандаринова панна-котта - простий, невигадливий в приготуванні і дуже апетитний святковий десерт. Приготований на основі вершків і йогурту, десерт володіє неймовірно спокусливим вершковим смаком і кремовою, шовковистою текстурою.

Про цей рецепт стало відомо завдяки одному з Telegram-каналів, де дачники люблять ділитися своїми секретами кулінарної магії.

Мандаринова панна-котта, скріншот: YouTube
Мандаринова панна-котта, скріншот: YouTube

Що нам потрібно з продуктів?

Для мандаринового шару:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

- Желатин - 5 г.
- Вода - 25 мл.
- Мандарини - 5 шт.
- Цукор - 40 г.

Для вершкового шару:

- Желатин - 5 г.
- Вода - 25 мл.
- Вершки - 250 мл.
- Цукор - 40 г.

Мандаринова панна-котта, скріншот: YouTube
Мандаринова панна-котта, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:

1. Мандариновий шар: желатин заливаємо водою і залишаємо на 10 хвилин. Очищені мандарини пробиваємо в блендері і проціджуємо сік через сито. Додаємо цукор, помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо желатин і перемішуємо до розчинення. Розливаємо по склянках і прибираємо в холодильник на пару годин. ⠀

2. Вершковий шар: желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на 10 хвилин. До вершків додаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення. Заливаємо решту склянки і прибираємо в холодильник на пару годин.

Такий легкий, яскравий і приємно освіжаючий десерт стане справжньою окрасою святкового столу. Обов'язково спробуйте!

Раніше повідомляли, мочені яблука з медом: найпростіший і правильний рецепт від Марини Ломаки.

Як повідомляв Знай.uа, домовички спробують його вкрасти: Костянтин Грубич поділився "золотистим" рецептом імбирного печива.

Знай.uа писав, ніжні Картопляні кекси з сиром до сніданку: подаруйте друге життя вчорашньому "пюре".