Експерти з Каліфорнійського університету в Ірвайні і Флоридського Міжнародного Університету в Майамі виявили перший у світі вид всеїдних акул, дієта яких може на 60% складатися з морських водоростей, передає Xinhua.

акула


Вчені вирішили дослідити харчові звички акули-лопати - одного з видів акул-молотів, сімейства молотоголових акул, після появи повідомлень про те, що ті харчуються водоростями.

"Більшість вважало, що це споживання носить випадковий характер і що воно не дає ніякої поживної цінності", - сказала провідний автор дослідження Саманта Лі.


Лопати являються одним з найменших членів родини молотоголових, часто зустрічаються на просторах мілководдя Америки, де вони зазвичай харчуються крабами, креветками, равликами і дрібною рибою.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще


У проведеному дослідженні п'ять акул- лопат три тижні перебували на дієті з водоростей і кальмарів. Ряд випробувань показав, що риба успішно переварювала водорості і засвоювала ферменти, з яких Сото рослини, такі як крохмаль і целюлоза.
Всі акули набрали вагу в ході дослідження.

Результати, опубліковані в серії B одного з головних друкованих видань Лондонського Королівського товариства "Proceedings of the Royal Society" ( "Праці Королівського Товариства") спростовують ідею про те, що все акули є виключно м'ясоїдними.


Нагадаємо, у французькомі селі Ландевеннек, регіон Бретань, місцева влада заборонила людям наближатися до дельфіна по кличці Зафар. Ця істота уже добряче всіх дістала, вона тероризує плавців і байдарочників.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у холоднокровних, кровожерливих і нещадних акул знайшовся досить нешкідливий побратим.

На узбережжі Атлантичного і Тихого океанів вчені зустріли найбільш незвичайний вид акули: ця істота поїдає не сусідів, а водорості.


Також Знай.ua писав про те, що французькі і австралійські фізика переконані, що відповідь на загадку століття: "Курка чи яйце з'явилося раніше?" вирішила квантова фізика. Відповідь, до речі, вас здивує.