Вже давно ходять чутки про чудотворні властивості вітаміну "В17", який можна знайти у фруктових кісточках та мигдалі.

В цьому вітаміні, нібито є речовина, яка бореться з різними видами онкозахворювань, сповільнюючи поширення пухлин. Також є думка, що цей "В17" перешкоджає процесу старіння.

Так ось, саме так маркетологи вміло рекламують продукт, який може бути смертельно небезпечним для людини.

Міжнародна група вчених поспішила роз'яснити, що лише в малих кількостях речовина амігдалин (В17) може мати позитивний вплив на людське здоров'я.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Потрапляючи до організму людини, амігдалин розпадається на синильну кислоту, глюкозу і деякі інші речовини. Саме синильна кислота може завдати непоправної шкоди організму і навіть призвести до паралічу нижніх кінцівок.

Від такої недуги страждають багато племен в Африці, де в їжу вживається корінь рослини маніок. Якщо маніок неправильно або недостатньо довго вимочувати, в його складі залишається занадто багато синильної кислоти, який руйнівно впливає на нервову систему людини.

Дієтологи попередили про небезпеку вживання різних добавок з аміндалином, нагадавши, що у США практика розповсюдження цієї речовини в харчових цілях переслідується законом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представницям прекрасної статі потрібно не тільки любов і турбота, але і правильне харчування. Є ряд продуктів, без яких прекрасні дами починають чахнути і в'янути. І, навпаки, якщо ці делікатеси вчасно ввести в свій раціон, дівчата почнуть розквітати і молодіти.

Щоб завжди виглядати свіжою і відчувати себе в тонусі, жінкам важливо включати в свій раціон певні продукти.

Варто нагадати, що група американських вчених з Університету Вісконсін-Медісон провела ряд досліджень з рослинами, вивчила реакцію рослин на подразники, в ході яких зробила сенсаційне відкриття.

Так біологи з'ясували, що рослини реагують на подразники подібно до тварина та людей, і теж вміють відчувати біль.

Нагадаємо, вчені розкрити таємницю найзагадковішої мумії світу.

Як повідомляв Знай.uа ці продукти потрібні жіночому організму, і ось чому.

Знай.uа писав, вчені розповіли, що насправді стоїть за всіма хворобами.