Дослідники Національного інституту онкології за результатами 20 років дослідів і експериментів озвучили вердикт: від кави безпосередньо залежить те, скільки ви будете жити.

Протягом 20 років фахівці проводили досліди над понад 1 млн людей. Люди регулярно приходили на обстеження і здачу аналізів. До кінця експерименту померли 14225 піддослідних. Що найцікавіше: велика частина з них не вживала даний напій.

Вченим вдалося дізнатися, що напій з кавових зерен вкрай корисний. Так, завдяки каві істотно знижується ризик смерті. До того ж, кава бадьорить, розщеплює жири, спонукає організм займатися активними фізичними навантаженнями, стимулює сон і зменшує біль у м'язах.

Найважливішим фактором залишається те, що кава здатна знижувати вагу. Напій знижує апетит, а кофеїн прискорює метаболізм жирів, регулює рівень глюкози, таким чином впливаючи на схуднення. Але інші фахівці відносять даний факт до зміни харчової поведінки, а не саме до кави.

Вчені, до того ж, вважають, що кофеїн допомагає врятуватися від депресивних розладів, що знижує ризик діабету, раку, серцевої недостатності і хвороби Альцгеймера.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, раніше стало відомо про страшний випадок у Києві. Правоохоронці попередили місцевих мешканців про небезпеку, яка стосувалася вживання улюбленого багатьма напою.

У правоохоронних органах повідомили, що було зафіксовано кілька випадків отруєння клофеліном. Після того, як людина випиває каву, і падає без свідомості, в його кишенях лазять злодії. Наголошується, що подібне зустрічається близько вуличних кавових кіосків.

Також раніше стало відомо, як 111-річний довгожитель зміг зберегти своє здоров'я до такого віку.

Чоловік розповів, що щодня відвідує спортивний зал і ніколи не обмежує себе у фастфуді. Він вважає, що нічого не може нашкодити здоров'ю, крім зневіри. Зазначається, що чоловік не просто зберіг свій розум тверезим, все ще продовжує пересуватися на своїх ногах, але і ходить щодня на роботу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, скільки все-таки потрібно випивати води на день, щоб прожити довше.

Також Знай.UA розповідав, які 5 продуктів не варто їсти перед сном.

Крім цього, Знай.UA з'ясував, яка норма цукру в день не стане причиною вашої смерті.