Напевно, багато хто з вас втомився від постійного потоку вуличної реклами, який буквально не залишає вільного місця для зору.

Нещодавно в мережі з'явилася інформація про винахід вчених, який допоможе назавжди забути про ці проблеми.

окуляри

Як стало відомо, американські художники розробили і вже випустили в продаж незвичайні темні окуляри, які захищають власника не тільки від сонця, але і від реклами на моніторах, повідомляє Медіаліск з посиланням на Motherboard. Команда винахідників з Нью-Йорка вирішила трохи полегшити життя середньостатистичних споживачів і тому почала роботу над таким приладом.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Окуляри влаштовані так, що основу їх конструкції складають технології горизонтальної поляризації. Саме завдяки ним через лінзи не проходить світло від телевізійних і комп'ютерних екранів.

Художник і режисер на ім'я Іван Кеш виступає лідером креативної группи. Ще в 1988 році чоловіка вразив фільм «Чужі серед нас», в якому головний герой подивився на рекламні плакати через особливі сонцезахисні окуляри і побачив на папері приховані повідомлення, що поневолюють людей.

Як додав сам художник:

Це дійсно ідеальна аналогія, бо в 1988 році рекламні щити і зовнішня реклама були основними джерелами психічного забруднення і маніпуляцій. Якщо ми перенесемося на 30 років вперед, то все одно побачимо екрани, які вимагають від нас підпорядкування, відповідності ідеологіям і споживання.

виробники

Вирішивши захистити себе і інших жителів мегаполісів від зайвої інформації в громадських місцях, Кеш разом зі співавтором Скоттом Блю в 2017 році почав розробку незвичайного аксесуара.

кадр з фільму

І технологія, яку хлопці взяли за основу, була зовсім проста.
Що стосується технічної сторони, то для створення приладу художники обрали стандартні сонцезахисні лінзи, але з горизонтальною поляризацією.

Тобто такі лінзи, який могли блокувати не тільки світло, відбите від поверхні, але і повністю звертати (приховувати) випромінювання від деяких видів екранів.
Команда дослідників вже розпочала презентацію свого продукту, відео якого доступні в мережі. Корисний аксесуар сумісний з більшістю телевізорів LCD і LED, а також деякими комп'ютерами.

Також розробники подбали про смакові переваги користувачів, тому окуляри будуть доступні в 5 різних моделях.

А ви б хотіли придбати такий виріб?

Нагадаємо, вже давно ведуться розробки у сфері створення засобів по виробленню енергії з води.

Як повідомляв Znaj.ua, наукова фантастика стає реальністю в Marriott International, найбільшій в світі міжнародній компанії, яка управляє мережею готелів. Все завдяки тому, що вона встановлює пристрої Amazon Alexa в своїх номерах.

Також Znaj.ua писав про те, що інженери Массачусетського технологічного інституту (США) створили робота Skinbot з присосками, здатними рухатися по шкірі людини.