Перша ступінь ракети-носія Falcon 9 компанії SpaceX успішно повернулася на космодром в Каліфорнії, повідомила компанія SpaceX в твіттері.

Ракети Falcon 9 з аргентинським супутником SAOCOM 1A запустили зі стартового майданчика військової бази ВПС США Вандерберг 8 жовтня о 5:21 ранку за московським часом. Через дев'ять хвилин перша ступінь ракети села в автоматичному режимі.

Супутник успішно вивели на навколоземну орбіту, так що місію можна вважати успішною. Варто відзначити, що це далеко не перший раз, коли ракета-носій від SpaceX повернулася на поверхню Землі без поломок.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Тепер же її можна повторно використовувати. Ілон Маск, глава компанії, безсумнівно радий такої можливості, оскільки більшість конкурентів виробляють одноразові ракети, які розвалюються в космосі, залишаючи після себе космічний сміття в стратосфері.

Нагадаємо, що перший запуск ракети-носія Falcon 9 був здійснений в грудні 2012 року. У 2015 році SpaceX уперше успішно посадила першу сходинку Falcon 9 на морську платформу.

Нагадаємо, що для користувачів смартфонів зі старою прошивкою Android, улюблений браузер від Chrome стане недоступним. Відзначається, що ця цифра дуже велика, і вона досягає 32%, так як власники старих телефонів просто не бажають оновити свій улюблений девайс.

Як повідомляв Знай.uа, Тім Кук, глава компанії Apple, розповів, чому їх телефони такі популярні, але такі дорогі. Кук сказав, що користувачі платять за “розум” телефону, адже це самий передовий девайс, що володіє інтелектом.

Знай.uа писав, що нова проблема у iPhone XS пов'язана з роботою верхнього динаміка. Крім того, що він працює некоректно, а також рипит, він здатний вимикатися у випадковий час, навіть під час розмов.