Фахівці з ізраїльського Університету імені Бар-Ілана стверджують, що надлишок солодощів в раціоні підлітків робить їх більш агресивними, жорстокими, схильними до насильства, куріння і споживання алкоголю.

До такого висновку вчені дійшли в ході дослідження, в якому взяли участь 137 200 підлітків у віці від 11 до 15 років з Канади і 25 країн Європи. Фахівці підраховували, скільки солодкого з'їдали учасники експерименту, як часто билися, курили і випивали.

З'ясувалося, що ті діти, які їли багато солодощів і споживали енергетичні напої, майже в 3,5 рази частіше входили в категорію "хулігани" і демонстрували ризиковану поведінку. Вони в два рази частіше вступали в бійки і на 95% частіше напивалися. Якщо ж дитина, яка часто вживала солодощі, ще й віддавала перевагу енергетичним напоям, ситуація погіршувалася. На думку вчених, вся справа у кофеїні, який міститься в енергетиках.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Скільки цукру можна дітям?

Кількість цукру, яку людина повинна їсти в день, залежить від того, скільки їй років.

Діти у віці від 4 до 6 років повинні бути обмежені максимум 19 грамами на день.

Діти 7-10 років повинні вживати не більше 24 грамів, а діти у віці від 11 років і старше — 30 г або менше.

В популярних солодощах і газованій воді міститься позамежна кількість цукру : у банці коли — 35 г, в батончику Марс — 33 г. Це більше, ніж денна норма для дитини будь-якого віку.

В тарілці готових сухих сніданків (пластівців або шоколадних кульок), які дитина їсть на сніданок з молоком, міститься 24 г цукру, 10-річна дитина з'їдає свою денну норму цукру ще до того, як виходить з дому.

За словами авторів дослідження, харчові звички дошкільника можуть дати батькам уявлення про те, наскільки проблемною дитина буде в підлітковому віці.

Нагадаємо, фахівець з харчування дорослих і дітей розповіла, які продукти мають бути у вашому раціоні восени.

Раніше Знай.uа писав знаменитостей, які виховують дітей з усією строгістю.

Знай.uа повідомляв, що натовп дітей розгромив магазин в самому серці Києва.