Зараз в Одесі знову можна спостерігати щорічний "відступ" моря, завдяки якому можна спостерігати ефектні пейзажі.

Про це повідомив вчений геолого-географічного факультету ОНУ імені Мечникова доктор геолого-мінералогічних наук Євген Черкез.

"Це природний вітровий згін. Подібне явище спостерігалося в минулому році і у нас, в Одесі, і в Чорноморську", - розповів чоловік.

При цьому, як повідомляє Євген Черкез, подібний пейзаж виглядає "дуже ефектно".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У нас пологий піщаний пляж та знижеий рівень води всього на 20 сантиметрів, це виглядає дуже ефектно", - зазначив дослідник.

Також журналісти уточнили, що через такий сильний відтік моря, Жовтий камінь в Отраді тепер можна обійти, не замочивши ніг.

Нагадаємо, раніше відбувався парад планет: де в Україні найкраще спостерігати за явищем.

До кінця серпня українці зможуть спостерігати на нічному небі унікальне астрономічне явище. Так званий малий парад планет пройде у найближчі дні.

Це явище виникає, коли з одного боку Сонця опиняться кілька планет, - повідомляє etcetera.

Астрономи уточнюють, що планети не вишикуються в одну лінію в один день, але з кожною з них до кінця серпня зблизиться Місяць.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що через туман шість наших військових загинуло, ще вісім — у полоні.

Російські ЗМІ повідомили, що 14 представників ЗСУ на двох танках спробували наблизитися до нового терміналу аеропорту Донецька. Проте терористам вдалося знищити обидва танки, взяти в полон вісім українських силовиків та вбити шістьох.

"Сьогодні вранці кілька десятків бійців ВДВ пішли на допомогу своїм, в Донецький аеропорт. Через густий туман, видимість була близько 20-30 метрів, вони промахнулися. Промахнулися на 800 метрів, взяли трохи лівіше. І потрапили прямо в місце концентрації бойовиків. Був бій. Були загиблі, 8 людей потрапили в полон. Напевно офіційно це ще не озвучили, але навряд чи хтось зараз це буде заперечувати - є прізвища, є документи", - написав на своїй сторінці в Facebook Бірюков.

Також "Знай.uа" писав, про те, що вперше за 100 років: у липні Земля побачить унікальне небесне явище.