Дослідники з'ясували, як саме стародавні єгиптяни змогли побудувати такі споруди.

Вчені з університету в Каїрі та британські археологи з'ясували, що для переміщення великих каменів з алібастра стародавні єгиптяни побудували похилий пандус. Пандус з певним кутом нахилу дозволяв перевозити великі об'єкти з мінімальними зусиллями, пише Daily Mail.

На даний момент вченим стало відомо, що стародавній пандус використовувався до правління фараона Хуфу, для якого була побудована 146-метрова Велика піраміда.

Наголошується, що пандус, вік якого оцінюється в 4,5 тис. років, був виявлений практично випадково — під час будівельних робіт. Точна технологія будівництва пірамід вченими досі не відновлена.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми писали, що археологи з Національного інституту антропології та історії (Мексика) знайшли під Пірамідою Місяця в стародавньому місті Теотіуакан підземний тунель, який прямує, ймовірно, в камеру, де ховали небіжчиків.Про це повідомляє видання Mexico News Daily.

Вчені вважають,що цей тунель символізує потойбічний світ.

Піраміда Місяця є однією з найбільших будівель доколумбової Мезоамерики. Вона розташована в місті Теотіуакан, яке існувало з III століття до нашої ери до VII століття нашої ери. Дослідники стверджують, що тут жили представники різних корінних народів Америки, зокрема науа, отомі і тотонаків.

Піраміду Місяця побудували в 200-450 роках нашої ери, вона використовувалася для ритуальних церемоній, присвячених богині води і Місяця Чальчіутлікуе.

Поки дослідникам невідомо, що знаходиться в похоронній камері. Проте фахівці вважають, що підземна система приміщень несе в собі символ потойбічного світу.

Напомним раніше діти викликали щось з потойбічного світу: у мережі з'явилася історія не для людей зі слабкими нервами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", в Єгипті групі археологів з Університету Айн-Шамс вдалося виявити в передмісті Каїра — Ель-Матарії — урочистий зал часів правління самого знаменитого фараона Рамзеса II.

"Знай.uа" писав, про те, що з'явилася офіційна версія теорії змови найстрашнішого теракту в історії.