Єгипетські та французькі археологи знайшли руїни давньоєгипетського села у дельті річки Ніл. Вік виявленого поселення становить аж 7 тисяч років. Тому дослідники вважають, що це поселення є стародавнішим за піраміди Гізи на 2500 років.

Про це йдеться на сайті Science Alert.

Відомо, що розкопки проводяться у Телль ель-Самарі (Tell el-Samara), що в 140 кілометрах на північ від Каїра. Археологи знайшли сховища силосу, де вони помітили збережені залишки рослин та кісток тварин, а також глиняні посудини та кам'яні знаряддя праці.

Вчені стверджують, що такі давні знахідки, сприятимуть кращій інтенсивності досліджень про доісторичне суспільство доби пізнього неоліту, яке виникло за тисячі років до того, як перший правитель Єгипту Менес заснував першу династію фараонів та об'єднав під звоєю владою ворогуючі царства Верхнього та Нижнього Єгипту.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вчені стверджують, що стародавні мешканці села займалися сільським господарством, проте дуже сильно залежали від погодних умов, зокрема дощу. Наступні дослідження поселення допоможуть дізнатися, як розвивалася система зрошувального землеробства, яка практикувалася в дельті Нілу протягом тисяч років.

Нагадаємо, раніше археологи знайшли одне з найголовніших місць прадавнього єгипетського фараона.

У четвер, 25 жовтня, в Єгипті групі археологів з Університету Айн-Шамс вдалося виявити в передмісті Каїра — Ель-Матарії урочистий зал часів правління самого знаменитого фараона Рамзеса II. Про це офіційно заявили в міністерстві у справах старожитностей Єгипту в Facebook.

Як повідомляють вчені, фараон і його спадкоємці використовували зал для спеціальних церемоній, в ході яких Рамзес II сидів на троні, що знаходився на підвищенні.

Керівник розкопок Мамдуха ад-Дамати зазначає, що споруда добре збереглася і може вважатися унікальною і дуже важливою знахідкою.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що малярія, кровозмішання, знеболюючі: від чого вмирали фараони Стародавнього Єгипту.

Також "Знай.ua" писав, про те, що археологи натрапили на прадавні плити, що зберігають таємницю фараонів: фото.