Чорний чай не гірше зеленого допомагає скинути зайві кілограми. До такого висновку прийшли вчені з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі після проведення відповідного дослідження.

Результати їх роботи оприлюднені в Європейському журналі харчування.

В експерименті з участю мишей, вчені поділили піддослідних тварин на чотири групи, які відрізнялися специфікою харчування.

Зокрема, частина мишей отримувала мало цукру і жиру, друга отримувала багато цукру і жиру, третя і четверта їли цукор і жир в різних пропорціях з одночасними добавками екстракту чорного чаю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В ході спостереження і аналізу вчені встановили, що показники на момент завершення експерименту покращилися у тих тварин, яким давали чорний чай.

"Обидві групи мишей, які вживали чорний чай, набрали менше жиру, незважаючи на висококалорійну дієту з великою кількістю жиру і цукру", — зазначили автори проекту.

Згідно з дослідженням, екстракт чорного чаю надавав особливий вплив на мікрофлору кишечника. Його ефект відрізнявся від впливу зеленого чаю. У мишей, які вживали чорний чай збільшилася концентрація бактерій Pseudobutyrivibrio і коротколанцюгових жирних кислот.

призвело до того, що жир з їжі при розщепленні не відкладався в жирове депо (стратегічний запас тіла), а перероблявся і виводився без затримок. Таким чином метаболізм організму прискорювався.

Разом з тим, спецілісти відзначили, що ефект чорного чаю проявляється тільки на тлі фізичної активності – миші, які отримували чай, багато рухалися.

Раніше ми писали, що заради краси і стрункого тіла ми виснажуємо себе різними дієтами, часто не замислюючись, наскільки вони можуть бути небезпечними. Британська асоціація дієтологів опублікувала список шкідливих дієт, від яких варто відмовитися в новому році.

Нагадаємо, 5 зірок розкрили свої таємниці, про рецепти схуднення після пологів.

Раніше портал "Знай.uа" писав про 9 найбезглуздіших дієт у світі, на яких сиділи мільйони.

"Знай.uа" писав, найпишніша модель роздяглася для фото.