Не так давно вчені з'ясували, що лишайники - ключовий інгредієнт у різних видах ракетного палива. Вся справа в тому, що вони являють собою асоціацію грибів і мініатюрних водоростей і виробляють водень. Інформація про нові дослідження з'явилася в журналі Astrobiology.

На думку дослідників, довговічність лишайника робить його ідеальним для заправки космічних апаратів. У той же час інженери переконані, що даний організм вирішить проблему подорожей до інших планет.

Цікавий той факт, що ключ до довгострокових проектів з освоєння об'єктів нашої Галактики знаходиться в одній з найбільш примітивних форм життя на Землі. Водень, який виділяють лишайники, здатний забезпечити заправку паливних баків при міжгалактичних перельотах. Так як цей організм дуже живучий, вчені хочуть розвести його на Марсі.

Так, фахівці змоделювали умови існування на Червоній планеті і впровадили в цю середу лишайник. Симбіоз водоростей і грибів вижив при температурі мінус 196 градусів за Цельсієм, при дуже низькому вмісті кисню. Це дало основу для припущень, що лишайник завдяки своїй підвищеній пристосованості може існувати на Марсі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Це означає, що на Червоній планеті з допомогою найпростішого організму будуть заправляти баки ракет і здійснювати космічні подорожі далі по Галактиці.

Нагадаємо, що NASA отримало з марсоходу тривожні знімки, які можуть підтвердити не просто наявність життя на Марсі, але і життя подібно до людського. Фігура, схожа на гуманоїда, яку зняв марсохід, абсолютно спокійно рухається по поверхні планети без скафандра і інших агрегатів.

Як повідомляв портал Знай.uа, природній спутник нашої планети зіткнувся з астероїдом минулого місяця. Як результат, почали відбуватися катаклізми. Ця подія може поставити під сумнів майбутнє людства.

Також портал Знай.uа писав, що вчені з Університету Лейдена помітили поблизу кордонів Чумацького шляху об'єкти з іншої галактики. Ці космічні тіла зміщуються, і незабаром можуть опинитися в межах Сонячної системи.