Так званий еталон матеріального кілограму відхилили учасники 26-й Генеральній конференції з мір і ваг у французькій столиці.

Про це стало відомо завдяки повідомленням Міжнародного бюро мір і ваг, пише 112.ua.

Відомо, що з 1799 року еталоном кілограма була платинова гиря, проте в 1889 році її замінив циліндр із сплаву платини та іридію, який і досі зберігається у вищезгаданому бюро.

Визначення кілограма звучало так: "Кілограм — одиниця маси, що дорівнює масі міжнародного прототипу кілограма".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До цього було введено поняття грама, який було визначено у 1795 році як вага одного кубічного сантиметра чистої води при температурі танення льоду. Пізніше вчені вирішили, що матеріальний носій не підходить для визначення системи одиниць фізичних величин, оскільки за 100 років його маса могла змінитися на кілька десятків мікрограмів.

Тепер кілограм визначатимуть через постійну Планка - коефіцієнт, який пов'язує величину енергії кванта з частотою його випромінювання, рівний 6,626 × 10^(-34) джоуль-секунд. Таким чином, відтепер всі одиниці системи одиниць фізичних величин прив'язані до фундаментальних постійним фізичним або математичним константам, а не об'єктами реального світу.

Варто нагадати, що в базі Федеральної комісії зі зв'язку США з'явилася інформація про нову модель розумних окуляр Google — пристрій фігурує під назвою Google Glasses 2nd Gen. Досить цікавий патент. Про першої версії девайса ми вже знаємо. Кілька років тому Google припинила розробку розумних окулярів, оскільки "людство ще не готове до таких технологій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що минулого тижня компанія Samsung представила свій перший смартфон з гнучким екраном, який повинен бути випущений в березні наступного року за ціною трохи менше 2000 доларів. До речі, він вийде обмеженим тиражем, так що навіть за такі гроші купити буде дуже складно, адже реселери не упустять цю можливість заробити, продаючи смартфони в кілька разів дорожче через дефіцит.

Нагадаємо, глава Xiaomi пообіцяв нокаутувати конкурентів, і ось як.

Як повідомляв Знай.uа Apple почала створювати фільми.

Знай.uа писав, білі хакери зламали найпопулярніші смартфони у світі.