Вчені Isabelle Cambré і Dirk Elewaut з Центру досліджень запалення VIB-UGent з'ясували, що ключовими факторами ушкодження суглобів є біомеханічні сили. Для того, щоб зробити відповідні висновки, вчені вивчили ерозії кісток, які були викликані запаленням.

Вчені виявили певні "гарячі" точки в кістково-м'язовій системі, де найчастіше виникають запалення і ерозія суглобів. Саме ці місця є особливо чутливими до механічного навантаження, а також пояснюють клінічну картину пошкодження суглобів у пацієнтів.

Завдяки дослідженням, вчені з'ясували, що є механізми, які пов'язані з випуском певних запальних медіаторів. Серед них виділяють хемокіни, які виникають як відповідь на механічний стрес.

"Наші результати в значній мірі пояснюють неоднорідну природу запалення суглобів при артриті і клінічну картину пошкодження суглобів. В даний час ми намагаємося розгадати основні шляхи, які цьому сприяють запаленню", - розповідають вчені.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Результати дослідження опубліковані в журналі "Nature Communications".

Раніше повідомлялося, що комп'ютер показав, як насправді має виглядати гарне обличчя. Компанія men's Pharmacy вирішила провести незвичайний експеримент. За їх замовленням, комп'ютер зробив синтез найсексуальніших осіб.

Нагадаємо, медики виростили справжній людський мозок, настає нова ера в науці. Дослідники під керівництвом нейробіолога Елісон Мюотри культивували стовбурові клітини і сформували тканину.

Як повідомляв Знай. ua, нейромережа навчили підробляти відбитки пальців. Штучний інтелект використав величезну кількість даних.

Знай. ua писав, що вічний вибір закладений природою і ось чому. Вчені пояснили все про наших смаках.