20 грудня в конструкторському бюро "Південне", в місті Дніпро, був введений в експлуатацію новітній обчислювальний центр з найпотужнішим суперкомп'ютером у всій Україні.

Про це йдеться на сайті КБ "Південного".

Суперкомп'ютер

За словами прес-центру КБ "Південне", цей унікальний комп'ютер спеціально розробили, щоб вирішувати інженерні та наукові задачі методами обчислювальної фізики.

Особливість кластера полягає в тому, що він забезпечує вирішення великої кількості завдань за короткий час, підвищену точність результатів та можливість проведення повного комплексу розрахункових робіт у максимально короткі терміни, - відзначають в КБ «Південного»

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Високопродуктивна система суперкомп'ютера має сотнями серверів, а також тисячами обчислювальних ядер. Розмір оперативної пам'яті – близько 18 терабайт, а під зберігання інформації виділено понад 200 терабайт.

Максимальна продуктивність суперкомп'ютера - 300 терафлопс (300 трильйонів операцій за секунду), вона порівнянна з потужністю декількох тисяч звичайних комп'ютерів, які працюють одночасно.

На відкритті обчислювального центру були запрошені керівники підприємств: стратегічні партнери КБ "Південне" і представники всіх учасників проекту – MTI, Hewlett Packard Enterprise, APC, ANSYS та інші.

Проект реалізували за допомогою міжнародних комерційних контрактів КБ "Південне", при цьому коштів з бюджету не брали. Суперкомп'ютер – стратегічно важлива інвестиція КБ "Південне" не тільки свою виробничу базу, але і для зміцнення науково-технічного потенціалу України.

Нагадаємо, Мікробіологи відкрили генетичну "полювання" на вовчак

Медики з Академії імунології та мікробіології при Інституті фундаментальних наук у Південній Кореї виявили, що пошкодження конкретного гена призводить до виникнення волчанки.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Найдавніший з відомих науці: вчені знайшли щось прекрасне

Також "Знай.ua" писав про те, що Це неймовірно: на Кам'яній могилі українських археологів "атакували" зміїні голови