Астронавт з Нідерландів Андре Куиперс випадково зв'язався зі Службою порятунку США 911, перебуваючи в космосі на орбіті над Землею.

Куиперс розповів, що хотів поспілкуватися з Космічним центром Джонсона NASA у Х'юстоні, але випадково набрав надзвичайного реагування США. Так, ситуація незвичайна. Цікаво, яке було співробітникові службу 911, коли він дізнався, що йому зателефонував астронавт з космосу.

Астронавт пояснив, що для зв'язку з центром в Х'юстоні, астронавти повинні набрати в "9" для здійснення вихідного дзвінка, а потім "011" для міжнародного зв'язку.

Однак, це непросто зробити, перебуваючи у космосі. "Я помилився і на наступний день отримав електронне повідомлення: ви подзвонили 911?" - розповів Куиперс. Так, це дійсно складно, адже не кожен день набираєш номер по телефону будучи в невагомості.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Він сказав, що зв'язатися з Землею з орбіти досить легко і припустив, що космонавти в 70% випадків потрапляють на наземні телефони. Однак, затримки в часі можуть ускладнити розмову, так що астронавт каже в трубку відразу після набору останньої цифри мобільного номера.

Нагадаємо, що китайська компанія Huawei заробила близько 100 мільярдів доларів за 2018 рік. На сьогоднішній день це чи не рекорд. Ці цифри звучать несподівано, адже девайси компанії заборонили на всій території США, так як уряд Штатів не довіряє китайській техніці, підозрюючи її в можливості шпигунства.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила нову рекламу iPhone XR. Так, яблучна корпорація вміє дивувати, і в самому ролику було знято величезну кількість людей в різнокольорових костюмах. Судячи з усього, продажі iPhone XR йдуть не так добре, як хотілося б Apple.

Знай.uа писав, що експерти назвали дату смерті Sony PlayStation 4. Варто нагадати, що консоль вже застаріла, і виробники не можуть вичавити з неї красиву картинку, обмежуючись технічними можливостями пристрою. Так і геймери тепер не можуть насолодитися красивою картинкою. Судячи з усього консоль стане непотрібною вже у 2026 році, як раз через 13 років після виходу консолі на прилавках.