Вчені виявили, що жінки з білявим волоссям мають складний генетичний код. Для блондинок, які мають такий колір від природи, потрібно близько 200 генетичних варіантів.

Такого виснвоку дійшли вчені з Відділу генетики людини і Ради медичних досліджень в США

Вони провели масштабне дослідження, в якому взяли участь 39 397 білявих жінок і чоловіків європейського походження. Фахівці мали гіпотезу, що усі вони мають базову генетичну структуру. Однак це виявилося не так.

Вчені з'ясували, що для справжнього нефарбованого світлого волосся потрібно близько 200 генетичних варіантів. Для порівняння: власники каштановго волосся мають лише 60 варіантів, а руді ще менше.

Також вчені з'ясували, коли та чому виникли люди з білявим волоссям. Вони стверджують, що блонд розвинувся через необхідність виділятися серед інших. А з'явилися такі люди в кінці льодовикового періоду, коли жінки перевершували чоловіків. Про це свідчать результати лабораторних дослідження та вивчення ДНК.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вчені також провели експерименти та спостереження й підтвердили, що світловолосі представниці слабкої статі здатні швидше і точніше вирішувати поставлені завдання.

Як повідомляв "Знай.ua", якою жінкою потрібно бути, щоб чоловік ніколи від вас не пішов? Ми знайшли відповідь на це питання лекції Михайла Лабковского "Як вийти заміж і там залишитися".

Також "Знай.ua" писав: секрети міцного шлюбу: 3 головних принципи щасливого сімейного життя. Ці принципи допоможуть побудувати ідеальну сім'ю.