Автоматична міжпланетна станція OSIRIS-REx, яка ось вже два тижні знаходиться на орбіті у навколоземного астероїда Бенну, встановила два історичні рекорди. Це величезний крок для людства, адже раніше людство не могло цього досягти.

По-перше, апарат знаходиться на відстані близько однієї милі (якщо точніше — 1,75 км) від астероїда: ніякої зонд раніше не мав настільки низької орбіти для вивчення космічного об'єкта. Більшість з них надсилали розмиті фотографії на великій відстані від космічного тіла, що трохи ускладнило роботу астрономам та іншим вченим. Тепер же все змінилося.

У травні 2016 року станція "Розетта" була на відстані близько 7 км від центру комети Чурюмова-Герасименко, але і цього не достатньо для детального обстеження.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Ця дистанція від Бенну необхідна, щоб зонд був чітко закріплений біля нього: тяжіння астероїда складає всього одну п'ятимільйонну частину від земного. Період обертання навколо Бенну — цілих 62 години за виток, при це розміри космічного тіла досить малі, як для космосу.

По-друге, Бенну став самим маленьким космічним об'єктом, на орбіті якого був закріплений зонд, який, у свою чергу, передає дані на Землю, але із затримкою, враховуючи відстань до нашої планети.

Зараз апарат, який з дня запуску пролетів приблизно 2,2 млрд км в космосі, знаходиться на відстані близько 103 млн км від Землі.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome навчили видаляти до 12 видів реклам. Однак, випробувати цю функцію можна буде з липня 2019 року, про це заявив директор по продуктах Chrome. Судячи з усього, тепер користувачі позбудуться від докучливої реклами, відео, які включаються самі по собі і банери, які неможливо закрити, або прибрати з екрану. Цим займеться Google, і це не може не радувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що культова гра від Rockstar GTA IV з'явиться і на смартфонах. Варто відзначити, пройшло дуже багато часу з моменту виходу цієї гри, однак, розробники тільки зараз надумали перенести проект на мобільні пристрої і планшети. І це не дивно, адже продуктивність пристроїв сильно зросла за кілька років, так що іншого очікувати і не варто.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумні телевізори, за ціною смартфонів. Повідомляється, що нові пристрої від китайської компанії володіють усіма сучасними функціями, але ціна при цьому всього лише 500 доларів. Погодьтеся, звучить дуже заманливо. Про дату появи пристрою на ринку поки рано говорити, але бажаючі придбати пристрій точно будуть.