За час, який астронавти проводять в космосі, у них встигають виникнути певні фізіологічні зміни на рівні клітин - в зв'язку з досить специфічними умовами і особливостями космосу.

Вчені-дослідники з Університету Флориди вирішили провести власне розслідування щодо вивчення динаміки змін в головному мозку, які також відбуваються під час тривалого перебування в умовах невагомості - і, виходячи з результатів їх дослідження, ці зміни зачіпають дійсно важливі аспекти роботи мозку і окремих його частин , що теоретично може впливати на різні органи чуття і тканини. Про це повідомили журналісти видання "NewAtlas".

Однак це зовсім не означає, що вплив буде виключно негативним - для визначення цієї конотації їм ще необхідно як слід попрацювати і заново перевірити величезний список фактів. Поки що вони прийшли до висновку, що в головному мозку відбуваються зміни білої речовини в тих регіонах мозку, які відповідальні за здійснення координації, моторики і орієнтації в просторі.

Крім того, знімки мозку п'ятнадцяти астронавтів, зроблених до і після їх польоту в космос, підтверджують фак того, що в основі центральній частині мозку згодом утворюються щось на кшталт "озер білої речовини" - вони накопичуються там в невеликому, але помітній кількості. Через це експерти вирішили уважно придивитися до потенційно можливих наслідків цього процесу - за їхніми словами, скупчення білої речовини в підставі кори може, теоретично, впливати на працездатність оптичного нерва, тим самим негативно впливаючи на роботу очного яблука.

Однак поки що це лише припущення, і не зрозуміло, до яких ще висновків прийдуть фахівці - хоча вони й помітили, що більша частина мізків астронавтів розташовується трохи вище звичайного, відповідно до традиційного впливу невагомості, все ж говорити про скільки-небудь різко негативних моментах і наслідки космічних подорожей поки не доводиться. Варто відзначити те, що, на даний момент фахівці прагнуть розібрати цей процес у всіх аспектах.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше "Знай.ua" писав також про те, що в мережу злили невідомі кадри з першого польоту на Місяць: NASA улівлени, це змінює все. Про перший політ на Місяць знімуть документальний фільм.

Ще "Знай.ua" писав про те, що дослідники провели аналіз зразків з Місяця, доставлених на Землю в процесі місії "Аполлон-14". В експериментальний зразках знайдені частинки мінералів, які, на думку вчених, не могли утворитися на Місяці просто так.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, як в NASA показали "Край світу". І це не те, про що ви подумали.