Популярний науковець та британський фізик Стівен Хокінг зробив перед власною смертю прогнози для людства. Він твердо переконаний, що людям так не вдасться зберегти свою популяцію в такому вигляді, як вона існує зараз.

Тож опираючись на власні знання, наукові гіпотезаи та спостереження Хокінг спрогнозував, від чого, наймовірніше, загине людство, передає politeka.net.

"Вважаю, наступне тисячоліття людство не переживе, якщо так і не придумає, як покинути рідну планету", - пророкував учений.

Ймовірними негативними сценаріями загибелі були: вплив генетично створеного вірусу або масштабної ядерної війни.

Подібними прогнозами Хокінг сипав на протязі останніх років регулярно. Від інших цей відрізняє лише велика конкретика щодо дати катастрофи: найближча тисяча років.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Глобальне потепління

Крім вірусу та ядерної війни вагомим фактором лишається глобальне потепління, яке зробить життя на Землі нестерпним. Про це всесвітньо відомий вчений розповів в другому епізоді свого відеопроекту "Улюблені місця".

За прогнозом Хокінга, Земля може повторити долю Венери, якщо проблема парникового ефекту не буде вирішена. Згідно з дослідженнями NASA, чотири мільярди років тому Венера нагадувала Землю - імовірно, на ній були вода, рослинність, а температури на планеті відповідали нинішнім земним. Однак скупчення парникових газів в атмосфері нагріло Венеру до 460 градусів за Цельсієм.

Штучний інтелект

Професор переконаний, що один з варіантів розвитку апокаліптичного сценарію пов'язаний зі спробами людини створити штучний інтелект.

"Штучний інтелект комп'ютерів обжене інтелект людський вже в найближчі 100 років, і коли це станеться, потрібно переконатися в тому, що цілі комп'ютера і людини будуть збігатися, а не йти врозріз один одному", - упевнений Стівен.

Може початися справжня війна, як у фільмі про Термінатора. Проте Хокінг упевнений, що подорожі в часі неможливі, так що T-1000 з рідкого металу до нас навряд чи перенесеться. Закінчитися же все може справжньою "Матрицею", де перемогли машини.

Нагадаємо, "У світі немає нічого південніше Південного полюса - так само і до великого вибуху не було нічого", - про це незадовго до смерті заявив Стівен Хоккінг в інтерв'ю з Нілом де Грассом Тайсоном порівнюючи просторово-часові виміри Великого вибуху з Південним полюсом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", американський оптичний телескоп Hubble зробив серію фотографій світлових спалахів, які нагадують святковий вінок з блискучими вогниками.

Також "Знай.uа" писав, співробітник NASA, біофізик Сільвано Коломбано представив громадськості свого дослідження, в якому він висунув припущення щодо пошуків інопланетян у рамках проекту SETI.