Нещодавно була виявлена нова галактика. Вченим вдалося встановити, що вона знаходиться на дуже великій відстані від Землі – 30 мільйонів світлових років.

Нову галактику виявив телескоп "Хаббл". Стало відомо, що ця галактика знаходиться недалеко від Чумацького Шляху, і раніше про неї не було відомо. NASA дають інформацію про те, що вчені помітили дивне скупчення, коли спостерігали за кластером NGC 6752.

Виявилося, що кульове скупчення, яке помітили вчені, приховує маленьку галактику, яка знаходиться на відстані 13 мільйонів світлових років від Землі.

Вчені встановили, що карликова галактика у кілька десятків разів менше, ніж Чумацький шлях, а також вона розташована в 2300 разів далі, ніж кластер NGC 6752.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто зауважити, що вчені використовували телескоп "Хаббл". Нещодавно камера, розташована на телескопі, вийшла з ладу. Її вдалося полагодити протягом декількох днів. Вчені провели кілька тестів, щоб встановити причини поломки, а також оцінити робочий стан телескопа. Знадобилося кілька днів, щоб встановити, що телескоп працює без збоїв.

Телескоп "Хаббл" вперше було виведено в космос ще в 90-х роках минулого століття. Більше 13 тисяч наукових робіт було написано завдяки телескопу, який вивів екіпаж "Діскавері" на нашу орбіту. За час роботи телескопа було зроблено більше мільйона знімків різних космічних об'єктів, і передана на Землю. Незважаючи на свій не маленький вік, телескоп працює справно.

Нова карликова галактика – перший космічний об'єкт, відкритий відремонтованим телескопом, після його останньої поломки, яка трапилася на початку січня.

Нагадаємо, людство в небезпеці: астрономи відстежили радіосигнал, який повторюється.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли найхолодніше місце у Всесвіті.

Також "Знай.uа" писав, на Юпітері було зафіксовано унікальне явище.