Бойовий корабель USS Hornet, який зник близько 80 років тому, знайшли на глибині понад п'ять кілометрів неподалік Соломонових островів.

Про це повідомляє Usa Today.

У повідомленні йдеться, що пошуками авіаносця займалася компанія Vulcan, створена співзасновником Microsoft Полом Алленом.

Варто нагадати, що раніше компанія Vulcan вже знаходила низку інших кораблів часів Другої світової, зокрема, авіаносець "Лексінгтон", лінкор "Індіанаполіс", японський лінкор "Мусасі" і італійський есмінець "Артільері".

На фото знайденого судна можна побачити пошкодження, яких зазнав авіаносець та покинуту на палубі техніку, гармати та інше озброєння.

Дослідники підкреслюють, що авіаносець вважається одним з найвідоміших бойових кораблів, які брали участь у Другій світовій війні. З його палуби вперше здійснив зліт середній бомбардувальник, а також саме з нього був здійснений перший наліт американських військ на територію Японії у Другій світовій війні.

Окрім того, "Хорнет" брав участь в запеклих боях за Мідвей і битві в районі Соломонових островів. У жовтні 1942 року авіаносець був серйозно пошкоджений внаслідок атаки японської авіації і був потоплений торпедами після того, як його покинув екіпаж.

Нагадаємо, у Північній Ірландії в закладі Robinsons pub в Белфасті подружжю вдалося зняти примари.

Чоловік і жінка стверджують, що їм в барі вдалося зафіксувати на фото далеко не звичайну примару. Припущення парочки шокує.

Про це повідомляє видання Mirror.

Як повідомляв раніше Знай.ua, дослідник із США Даррел Міклос використовував карти знаменитого американського астронавта Гордона Купера, які допомогли йому виявити щось затонуле в Бермудському трикутнику.

Також Знай.ua писав про те, що шукач підводних скарбів знайшов в Бермудському трикутнику щось величезне.