Розрахунки вчених раніше показували, що після Великого вибуху у Всесвіті утворилося багато речовини, але більшу його частину нам не видно. Астрологи почали шукати, і висунули гіпотезу про те, що існує темна матерія і темна енергія, які приладами не фіксуються. Більш того, не фіксувалася навіть визначена частина звичайної речовини, яка так само як і попереднє, було не було видно. Але в останніх результатах дослідження була виявлена недостатня прихована маса.

В одній з версій йдеться, що відсутня маса збирається у величезні ниткоподібні структури гарячого і теплого газу в міжгалактичному просторі. Такі невидимі нитки для оптичних телескопів, але певна їх частина була виявлена в інших діапазонах.

Вчені довели, що ці структури існують за допомогою рентгенівського орбітального телескопа "Чандра". Дослідники використовували дані і знайшли сліди поглинання гарячого газу в спектрі квазара, який знаходиться в 3,5 мільярди світлових років від Землі. За допомогою даної техніки астрологи виявили сліди кисню, який був нагрітий до мільйона градусів Кельвіна.

За розташуванням галактик між квазаром і Землею було знайдено 17 місць, де, цілком ймовірно, є міжгалактичні скупчення газу. В зв'язку з розширенням Всесвіту всі вони видаляються від нас з громной швидкістю. Вона залежить від відстані - чим далі, тим швидше. Так само зсуваються і їх оцінки в спектрі.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Астрологи повідомляють, що екстраполюючи дані спостережень за киснем на повний набір елементів і від спостережуваної області до меж спостережуваного Всесвіту, у них є шанс оцінити кількість, так званої "захованої" речовини. У всякому разі, зараз відсутня частина була знайдена.

Нагадаємо, Земля може стати жертвою чорної діри: вибратися не вдасться нічому живому

Як повідомляв "Знай.uа", NASA загляне в колиску Всесвіту

"Знай.uа" писав, NASA анонсував запуск нового інструменту, який вивчить галактики і зірки