Перу – дивовижна країна, де, на думку вчених, виникла перша розумна цивілізація. Ця загадкова держава зберігає на своїх землях безліч таємничих об'єктів, про походження яких протягом ряду століть ламають голови вчені всього світу. Одним з таких містичних об'єктів є Андський канделябр або Канделябр Паракаса.

Дослідники впевнені тільки в одному - цей малюнок з'явився на схилі багато століть назад.

Ця містична пам'ятка величезний геогліф, який нанесений на схил гори, що йде у води тихоокеанської бухти. Малюнок створений за допомогою канавок, проритих на поверхні гори. Його висота сягає майже 182 м.

Об'єкт нагадує тризуб, який має центральний стовбур, що йде врозріз на 3 гілки. Від кожної гілки відходить ще кілька невеликих борозен. На бічні лінії нанесені фігури людей, змій і саламандр.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В деяких місцях схил гори, прикрашений малюнком, настільки крутий, що людині доводиться долати його рачки, та й то з величезними труднощами, оскільки в районі Піско постійно дмуть потужні вітри, якими славиться півострів.

До речі, вченим вдалося відкрити дивовижний факт про цю місцевість: навіть під час бурі пил і дрібні піщинки не піднімаються в повітря. Будь-який слід, залишений тут, дуже довго зберігається в незмінному вигляді.

Вже багато років фахівці намагаються з'ясувати призначення стародавнього символу. Загадковий "Канделябр" породив величезну кількість гіпотез і припущень:

Саме тут індіанці закопали свої коштовності, а малюнок зробили як оберіг.

Схожа техніка виконання Андського Канделябра і зображень з плато Наска. Можливо, вони були створені одним народом.

Інки могли нанести малюнок, щоб застерегти людей від відвідування цієї місцевості.

Орієнтир для моряків. Символ можна було побачити на відстані 19 км від берега. "Канделябр" міг попереджати кораблі про небезпеку, так як море поруч з горою часто штормить.

Можливо, геоглиф міг служити механізмом, реєструючим сейсмічні поштовхи та коливання земної кори.

Припускають, що загадковий символ – це зображення рослини, що містить наркотичні речовини, яка називається "Дурман звичайний". У давнину його вважали святинею.

За іншою версією, "Канделябр" є громовідводом Віракоча. Цей бог у міфології інків був великим творцем.

Галактичний паспорт, малюнок несе в собі всю інформацію про Землю.

Проте жодна гіпотеза досі не доведена.

Нагадаємо, вчені припустили, що загадкові гігантські білі круги і візерунки в пустелі Перу хтось створив спеціально, щоб привернути інопланетян.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в таємничій гробниці виявлена унікальна зоряна карта.

Також "Знай.uа" писав, малюнки на плато Наска в Перу виконували роль придорожніх храмів, призначених для вознесіння молитов подорожніми.