Чим раніше фахівці знаходять рак, тим більше шансів його вилікувати – або, принаймні, успішно з ним боротися протягом тривалого часу. Існує цілий ряд діагностичних систем, однак основна проблема фахівців з діагностики - поєднання кращих принципів оптичного сканування і МРТ-сканування, де відбувається поєднання глибини і деталізації сканування. Власне цим і зайнялися фахівці з Массачусетського Технологічного Інституту, які створили новий тип раннього онкологічного сканування.

Наразі головною проблемою діагностики такого штибу є використання оптичних видів обладнання, фахівці не можуть проникнути занадто глибоко в пацієнта, а використовуючи інфрачервоне сканування, вони можуть пропустити вогнища запалення і пухлини менше 1 см в діаметрі. Відтак массачусетські експерти представили свою нову змішану техніку сканування, при якій вони зуміли поєднати найкращі аспекти інфрачервоного та оптичного сканування – використовуючи довгохвильові інфрачервоні сигнали, фахівці зуміли визначити ідеальний баланс між глибиною й деталізацією діагностики, розробивши також фахівці біомаркери для більш точного визначення потенційних вогнищ запалення і пухлин.

Згодом фахівці організували рд експериментів над мишами, щоб переконатися в тому, що їх техніка дійсно демонструє відмінні результати – в цьому сенсі, вони помітно досягли успіху, при цьому зумівши додатково доопрацювати змішану техніку ранньої діагностики онкологічної.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто відзначити, що при новій системі стає помітно легше ідентифікувати і лікувати вогнища ракових запалень і пухлини, а також проводити більш детальну діагностику ракових вогнищ з метою відшукати деякі сторонні аспекти та особливості, пов'язані з безпосереднім перебігом хвороби. Тепер світ завмер в очікуванні офіційного підтвердження від представників Інституту щодо остаточного результату даного дослідження.

Нагадаємо, вчені "воскресили" унікальну стародавню тварину: померла ще 300 років тому.

Раніше портал "Знай.uа" писав: Вчені натрапили на унікальна тварина, яке вважали вимерлим 300 років тому..

Як повідомляв портал "Знай.uа", на північному сході Піренейського півострова іспанські археологи знайшли стародавні поховання, в яких разом з людьми були поховані одомашнені лисиці.