В Австралії виявили раніше невідомий вид динозаврів-орнитоподов.

Як повідомляє The Sun, знайдені фрагмены Galleonosaurus Dorisae припускають, що динозавр жив в районі Австралії і Антарктиди 125 мільйонів років тому.

Палеонтологи заявляють, що динозавр судячи з будови щелепи був рослиноїдним, а розмірами — трохи менше за кенгуру.

Можлива зовнішність галеонозавра

Галеонозавр був ідентифікований з п'яти верхнім щелепним кістками, знайденими в штаті Вікторія, Південна Австралія.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Таку назву динозавр отримав з-за того, що його виявлена щелепа нагадує за формою перевернутий галеон — велике багатопалубне судно XVIII-XVIII століть.

"Ці маленькі динозаври були відмінними бігунами на своїх могутніх задніх ногах", — затверджує доктор Метью Херн з Університету Нової Англії.

Доктор Херн сказав, що вони були надзвичайно поширені у "стародавній рифтовій долині, яка колись простягалася між поширюються континентами Австралії і Антарктиди".

Щелепи галеонозавров

Тим часом експерти Американського музею природознавства відтворили зовнішність дитинча одного із самих лютих хижаків коли-небудь бродять по Землі — тиранозавра рекса.

І можна відзначити, що на відміну від своїх дорослих родичів зовнішність маленького ті-рекса здатна викликати розчулення у багатьох.

Дитинча "короля ящерів" нагадував невелику пташку з пухнастим пір'ям і невеликими щелепами.

Маленький тиранозавр

Тривимірну модель маленького ті-рекса відтворили американські фахівці з палеонтології. Вони використовували останні дані про молодого тиранозавра для створення найбільш точного зображення тварини.

Довгий час вважалося, що у тиранозавров була груба або луската шкіра, але останні дослідження показують, що "король ящерів" міг носити пір'я.

Дивіться: 3D-модель дитинча тиранозавра

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів