Група американських вчених досліджувала чоловічі бороди. Фахівці з'ясували, що навіть незважаючи на постійний догляд, в цьому тестостеронному аксесуарі присутні патогенні мікроорганізми. Експерти оцінили стан борід чоловіків різного віку. Цікаво те, що навіть у медиків в бороді є бактерії.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

"Якщо у чоловіка немає проблем з імунітетом, то організм може побороти вторгнення патогенів. Якщо ж імунітет ослаблено, то існує великий ризик висипань і запалень на шкірі, наприклад, дерматит. Вчені зазначили, що у волоссі можуть бути стафілококи та кишкові патогени. Це виникає через накопичення залишків їжі і виділень під час чхання і кашлю", — сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами дослідників, щоб знизити ризик негативних наслідків, як мінімум раз на два дні ретельно мити бороду шампунем і кілька разів на день розчісувати.

Варто нагадати, що американські вчені провели нове дослідження, в результаті якого з'ясували, що часте вживання курячих яєць може серйозно нашкодити здоров'ю людини і навіть привести до смертельного результату. Результати експерименту було опублікованимо в медичному журналі JAMA.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що команді професора інституту Scripps Research Олів'є Джорджа (Olivier George) вдалося вилікувати мишей від алкоголізму за допомогою лазера. Про це вони пишуть у статті, опублікованій в журналі Nature Communications. Раніше лабораторні експерименти вже показали, що важливу роль в алкогольній залежності відіграють клітини центрального ядра мигдалеподібного тіла мозку, ключового регулятора роботи емоцій і пам'яті.

Нагадаємо, вчені знайшли спосіб перетворювати морську воду на водневе паливо: більше ніякого бензину.

Як повідомляв Знай.uа звіряча жорстокість: невідомі знищили ціле село разом з мешканцями, більше сотні загиблих.

Знай.uа писав, таємницю вічної молодості нарешті розгадали: відповідь тисячоліттями була на поверхні.