Науковці встановили, що найближчі 25 років в Україні може відбутися незворотна екологічна катастрофа - закінчиться вся питна вода, вважають вчені.

Експерти вияснили, що в останні роки без власних джерел води залишилося більше 800 селищ, а дрібні струмки і річки стрімко зникають з карт.

Як відомо, екологічна катастрофа характеризується надзвичайною стрімкістю. Відтак хаарктеризується небезпечною деструкційною зміною умов навколишнього середовища глобального чи локального масштабу. Зазвичай екологічні катастрофи пов'язані з нанесенням значної шкоди навколишньому середовищу, загибеллю рослин, тварин і людей.

Причому винні в цьому самі мешканці, які не заощаджують воду. Фахівці підрахували, що тільки протягом двох тижнів жителі України відправляють в каналізацію об'єм води, рівний об'єму Шацьких озер (група водойм у Волинській області).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За календарний рік українці і зовсім здатні "осушити" три найбільші водосховища країни: Київське, Канівське і Дніпровське.

За приблизними підрахунками, за 35 років в країні буде витрачено води об'ємом з Азовське море.

Очікується, що до 2050 року питну воду доведеться ввозити з інших країн. Це за умови, якщо нічого у підході до використання прісної води в КУкраїні не зміниться.

Окремі побоювання викликає і стан лісів на півночі країни. На думку фахівців, через 25 років вони зменшаться і зміняться степами, а Дніпро зміліє.

Нагадаємо, росіяни знайшли найкраще "застосування" Керченському мосту: ось де ваші грошики. У Москві з'явився величезний малюнок Керченського мосту.

Як повідомляв портал Знай.uа, Керченська протока стала справжнім кошмаром для кораблів, причому не тільки з причини численних російських корит з агресивним екіпажем, але й небезпеки, яка прихована від очей під товщею води.

Також портал Знай.uа писав, що Азовське море менш прісне, ніж Чорне, бо тут постійно є приплив прісної води з річки Дон, пояснює перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юсуф Куркчі.