П'ять невідомих раніше видів жаб знайшли науковці з німецького Університету Людвіга-Максиміліана на Мадагаскарі.

Трьох з них відокремили в новий рід з тематичною до розмірів тварин назвою Mini, пише National Geographic. Разом з тим, в назвах видів біологи тонко підібрали англійські слова зі значенням "мінімум", "мініатюра" і "малесенький": жаби офіційно нарекли Mini mum, Mini ature і Mini scule.

Цікаво, що найкрихітніші – Mini mum і Mini scule – мають довжину 8-11 мм (самці дрібніші за самок), “великі”, Mini ature, виростають максимум до 15 мм. Їх мозок можна порівняти за розмірами з голівкою від шпильки. Два інших нових види віднесли до роду Rhombophryne і Anodonthyla.

Разом з новим представником рід Rhombophryne тепер нараховується 23 види. Вони також не відрізняються розміром: в середньому довжина тіла близько 12 мм. Знову відкрита 11-міліметрова Anodonthyla трохи більше за інших відомих видів своєї групи.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що всі знайдені жаби – не найменші на світі. Наймешними досі вважається 7,7-мм гвінейська крихітка Paedophryne amauensis. Всі п'ять нових жаб відносяться до ендемічної для Мадагаскару підродини “мінливі вузькороти”. Він нараховує понад сотню видів. Загалом на острові налічується більше 350 видів жаб.

Нагадаємо, апокаліпсис у світі тварин: мовчазний убивця знищує все на своєму шляху. Небезпечний вірус вразив 501 вид земноводних по всьому світу, вчені закликають владу до дії.

Як повідомлялося, в мережі опублікували відеоролик, в якому відображена незвичайна тварина

Також портал "Знай.uа" писав, що "зомбі-клітини" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.